Sunday 30 August 2020

Resepi Pulut nangka

Pulut Nangka
""""""""""""""""""""""
Bahan-bahan:
240 gram beras pulut
250 ml santan
1 Sudu teh garam
1 biji Nangka Madu masak (dihiris)
Rendam beras pulut semalaman
Kukus beras pulut hingga masak ( 25 minit )
Kemudian, masukkan pulut yang sudah masak ke dalam bekas dan campurkan santan wangi  bersama dengan gula dan garam. Gaul hingga rata
Kukus sekali lagi hingga gula meresap ke dalam pulut.
Alihkan beras pulut ke dalam bekas dan campur dengan santan wangi. Gaul rata.
Sedia untuk dihidangkan bersama dengan hirisan nangka madu.

No comments:

Post a Comment

Cuti hujung minggu

 Semalam adik AK mengajak AK berkelah di air terjun berdekatan rumah. Sudah lama sebenarnya tidak berkunjung ke sini semenjak banjir melanda...