Pulut Nangka
""""""""""""""""""""""
Bahan-bahan:
240 gram beras pulut
250 ml santan
1 Sudu teh garam
1 biji Nangka Madu masak (dihiris)
Rendam beras pulut semalaman
Kukus beras pulut hingga masak ( 25 minit )
Kemudian, masukkan pulut yang sudah masak ke dalam bekas dan campurkan santan wangi bersama dengan gula dan garam. Gaul hingga rata
Kukus sekali lagi hingga gula meresap ke dalam pulut.
Alihkan beras pulut ke dalam bekas dan campur dengan santan wangi. Gaul rata.
Sedia untuk dihidangkan bersama dengan hirisan nangka madu.
Sunday, 30 August 2020
Resepi Pulut nangka
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Cuti hujung minggu
Semalam adik AK mengajak AK berkelah di air terjun berdekatan rumah. Sudah lama sebenarnya tidak berkunjung ke sini semenjak banjir melanda...

-
Saya suka membaca dan berkongsi pengetahuan yang saya dapat dengan semua orang. Saya kerap ditanya bagaimana cara nak naikkan HB. Sudah ker...
-
Buah manggis terkenal sebagai 'Queen Of Fruits'. Kandungan gizi di dalam buah manggis memberikan pelbagai khasiat untuk kesihatan. N...
-
Termenung sendirian dalam perjalanan menaiki bas Transnasional dari bandar KK ke KL memberi aku idea untuk aku mencoret cerita merapu lagi d...
No comments:
Post a Comment